• Nieuws

Beste ouders en verzorgers, 

Bij deze onze maandelijkse nieuwsbrief. Via onze socials (Facebook en Instagram) krijgt u een inkijkje in wat we zoal doen. 

 

Uitjes 

Afgelopen maand zijn er door een groot deel van de school leuke uitstapjes gemaakt! 

De groepen 1 / 2 zijn naar het Rijksmuseum geweest. 

De groepen 1 t / m 5 hebben gastlessen gekregen van het Gogh museum 

De groepen 6 zijn naar het Scheepsvaartmuseum geweest. 

De groepen 4,5, 6 en 7 zijn naar het prachtige Fabrique de Lumieres geweest. 

De groepen 8 hebben de kunstschooldag gehad. 

 

Lerarentekort 

Zoals u misschien al weet is er in Nederland een groot lerarentekort.  

In Amsterdam en specifiek in Amsterdam Nieuw- West is daar meer van te merken dan in sommige andere delen van het land. Dat betekent dat wij voor een ontzettend grote uitdaging staan om te zorgen dat iedereen goed onderwijs krijgt. 

Op vacatures die wij uitzetten wordt helaas niet gereageerd en zpp’ers zijn vaak te duur om in te zetten. Dit betekent dat als er een juf of meester ziek is, het kan betekenen dat uw kind die dag niet naar school kan komen. We laten dan altijd aan het einde van de dag weten of er een oplossing is voor de dag erna. Bij langdurige ziekte of zwangerschapsverlof is het nog lastiger om alles op te lossen.  

Wij zijn vaak al een hele tijd van tevoren bezig met het bedenken van oplossingen. We puzzelen daarbij en dat betekent soms dat er collega's zo flexibel zijn om van groep te wisselen. We snappen dat dit vervelend is, maar hopen op uw begrip. 

 

Paasontbijt 

Op woensdag 27 maart hebben we Pasen gevierd met een ontbijt in de klas. De kinderen zagen er feestelijk uit en de klassen waren mooi versierd. Bedankt voor al het eten dat mee is genomen, de kinderen hebben er van gesmuld. 

 

Gevonden! 

Er zijn weer wat jassen, sjaals en mutsen achtergebleven op school. U kunt even komen kijken als u iets kwijt bent of uw kind kan even bij de balie komen kijken. 

 

Suikerfeest 

Binnenkort is het Suikerfeest. U kunt hier 1 dag verlof voor krijgen voor uw kind. 
U kunt in Social Schools aangeven of u wel geen verlof opneemt.  

 

Koningsspelen 

Ook dit jaar organiseren we voor alle kinderen de Koningsspelen. In de week van 23 april hebben steeds 2 jaargroepen allerlei spellen en sporten in de sportzaal of in het speellokaal. Het definitieve rooster volgt nog. 

 

Op weg, op weg naar Pasen…. in de groepen 1/2 en 3 

We zijn op weg, op weg naar Pasen… de kinderen van de groepen 1/2 en 3 luisterden naar het Paasverhaal en deden ook goed mee. Ze maakten met hun handen een hartje als ze hoorden wat voor bijzondere en lieve dingen Jezus/Isa allemaal heeft gedaan. En ze zaten stil in het donker te wachten tot ze het geluid van nieuw leven hoorden: een kuikentje uit het ei gekropen! En jullie speelden het allemaal ook heel goed na. Jezus kwam met zijn kroon en staf als een koning op een ezeltje met ezelsoren de stad binnen. En jullie zwaaiden goed met de palmtakken. En de soldaten brachten Jezus bij de baas van het land. Gelukkig kwam de engel Jezus vertellen dat het allemaal goed zou komen. Er kwam licht na het donker, uit het stille donkere ei komt een levend kuiken en uit de bloembol onder de grond groeit een bloem. De kinderen hadden geoefend of kenden het liedje van de kip en de boer nog. Knap hoor! Lieve kinderen en juffen, het was fijn jullie weer te zien. 

Een goede Pasen gewenst allemaal,     

Juf Lonneke 

 

Bericht van de gemeente Amsterdam over zwemles 

Beste leerling (geachte ouder/ verzorger),  

Je zit in groep 6, of hoger (geboren 2014 of eerder) en je hebt geen zwemdiploma. Als je dat wilt, kun je je A-diploma halen! Gemeente Amsterdam heeft zwemlessen waar je aan mee kunt doen. Hier hoef je niet voor te betalen. Hieronder zie je hoe je je hiervoor kunt opgeven.  

Let op: opgeven = elke week naar de zwemles komen!  

Zwembaden en tijden. Er zijn lessen in verschillende zwembaden verspreid over de stad.  

Als je je aanmeldt, vind je in het formulier een overzicht van de zwembaden en tijden. Je kunt alle zwembaden en tijden waar je heen kunt aankruisen. Je wordt dan geplaatst op de les waar het eerst plaats is. Sommige dagen en tijden zijn populairder dan andere tijden. Als de groep vol is, kom je op een wachtlijst. Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst van een volledige aanmelding. Sommige lessen hebben al een wachtlijst, dan staat dit erachter. Je mag je daarvoor wel opgeven. 

Zwem je al via schoolzwemmen? Dan hoef je je niet opnieuw op te geven. Je blijft gewoon zwemmen op je vaste dag en tijd.  

Hoe kun je je opgeven?  

Ga naar www.amsterdam.nl/schoolzwemmen. 

Klik op “Vangnetzwemlessen voor groep 6 of ouder”. 

En daarna op “Inschrijven voor vangnetzwemlessen”.  

Het inschrijfformulier opent nu. Vul je gegevens in.  

Kies dan de lessen waar je naar toe kunt. Controleer je gegevens goed, vooral je mailadres, en klik dan op “verzenden”.  

Zodra er plaats is in één van de lessen van je keuze, ontvang je per email een deelnamebewijs. Gaat dit lang duren, dan mailen we je of je naar een ander zwembad kunt of op een andere dag/ tijd. Zorg dus dat het mailadres klopt!  

Met vriendelijke groet,  

Heidi Oudejans Programma schoolzwemmen Gemeente Amsterdam 

 

Bericht van Desiree:

Beste ouder/verzorger,

Voor tips in en om Amsterdam kunt u kijken op:https://www.kidsproof.nl/Amsterdam/Uitagenda. Kidsproof Amsterdam
of tips in en om omgeving Haarlem:https://www.kidsproof.nl/Haarlem/Uitagenda. !| Kidsproof Haarlem. Om de hoek zijn er Paasactiviteiten in de Fruittuinen van West:https://fruittuinvanwest.nl/agenda/. Evenementen van 1 april – 25 februari – Fruittuin van West.

Er zijn op Instagram ook pagina's te vinden met allerlei beweegspelletjes om thuis te doen: keep.kids.busy is een leuke pagina.Of je kan op Instagram zoeken naar pagina's met leuke/leerzame activiteiten voor kinderen. Ik zie wel eens filmpjes van bijvoorbeeld kidsacademybybritishschool, thehappylearnersclub, crafty.moms, paper.crafts.in, teacherslovehacks, __creative_child, simply.ariel.baby, timmsevits, paper.crafts.in. Je kan de activiteiten meestal doen met simpele spullen die je al in huis hebt.

Kortom op social media zijn heeeel veel leuke dingen te vinden om te doen met je kinderen (maar dat weten jullie vast wel). Gelukkig maar want het weer zit de komende dagen niet echt mee geloof ik.

Evengoed een fijn, lang weekend. Voor degenen die de Ramadan doen nog even volhouden. Voor iedereen lekker uitrusten en tot woensdag.Groetjes van juf Desiree

 

Voor iedereen een fijn Paasweekend en Ramadan Mubarak!

 

Agenda: 

29-03-2024: Goede vrijdag alle kinderen vrij 

01-04-2024: 2e Paasdag alle kinderen vrij 

02-04-2024: Studiedag alle kinderen vrij 

09 of 10-04-2024: Suikerfeest 

27-04-2024 t/m 12-05-2024: Meivakantie