Nieuwsbrief 26 april 2024

Vanuit de directie: Bijna vakantie!

De meivakantie staat voor de deur! Wat fijn dat we even kunnen ontspannen en genieten van een paar vrije dagen.

Graag wil ik me even voorstellen. Drie weken geleden ben ik gestart als interim-directeur op 't Koggeschip. Mijn naam is Sandra van Vliet. Zoals u wellicht al van Steven Tan, bestuurder van ASKO, heeft gehoord, zal ik de komende maanden de directie hier op school versterken. De afgelopen weken heb ik met veel plezier kennisgemaakt met het team, veel ouders en natuurlijk de kinderen. Ik heb al veel mooie dingen gezien, zoals de viering van Suikerfeest, de Koningsspelen en de hardwerkende kinderen.

Na de meivakantie gaan we met z'n allen de laatste loodjes van het schooljaar inzetten. Samen met het team van 't Koggeschip gaan we er alles aan te doen om samen een succesvolle afronding van het schooljaar te realiseren. Ik wens u en uw kinderen alvast een fijne meivakantie toe!

Met vriendelijke groet,

Sandra van Vliet

Interim-directeur 't Koggeschip

Ter herinnering: Enkele belangrijke afspraken

  • Verlofaanvragen

Voor de vakanties ontvangen wij regelmatig aanvragen voor bijzonder verlof of voor extra vakantiedagen. De school dient zich aan de wet Leerplicht te houden. In de Leerplichtwet is aangegeven hoe met extra verlof omgegaan moet worden. De leerplichtambtenaar ziet toe op naleving van deze wet, waarbij de directeur van de school gehouden is de administratie bij te houden van extra vakantie, verlof en/of verzuim. Ook in geval van ziekmeldingen moeten wij dat melden. Extra dagen vrij nemen in verband met een vakantie is niet toegestaan. In het handboek leerplicht staan alle regels en protocollen beschreven. https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/organisatie/sociaal/onderwijs-jeugd-zorg/onderwijs-leerplicht/leerplicht-info/. Heeft u hier vragen over? Monique (administratie) staat u graag te woord.

  • Op tijd komen

Het is belangrijk dat uw kind op tijd op school is en op tijd wordt opgehaald. De lessen beginnen om 8:30 uur en duren tot 14:00 uur. We willen u vriendelijk vragen om hier op te letten. 

  • Rookvrije schoolomgeving

We willen u er graag op wijzen dat op het gehele schoolterrein niet is toegestaan om te roken, voor, tijdens en na schooltijd. Dit geldt voor iedereen. We willen een gezonde en rookvrije omgeving creëren voor alle kinderen.

Opgroeiwijk

Vier basisscholen in Geuzenveld werken samen aan een pedagogische alliantie: de Opgroeiwijk. ’t Koggeschip doet dat samen met de Timotheusschool, de Goeman Borgesiusschool en de Pieter Jelles Troelstraschool samen zodat onze kinderen veilig en gelukkig opgroeien! Wil u meer weten? Klik hier.

Ter herinnering een aantal afspraken op een rij

Luizen op school: blijf alert!

Luizen zijn helaas een vervelend, maar veelvoorkomend probleem op scholen. Het blijft belangrijk om alert te blijven en uw kind regelmatig te controleren.

Hoe herkent u luizen?

  • Jeuk op de hoofdhuid, vooral achter de oren en in de nek.
  • Kleine, grijze beestjes in het haar.
  • Neten (eitjes) die als kleine witte korreltjes op de haarschacht zitten.

Wat kunt u doen? Controleer het haar van uw kind minstens één keer per week op luizen en neten en behandel als dat nodig is. Laat het vooral de leerkracht weten als u luisjes of neetjes heeft gevonden.

Schoolschrijver

Lieve ouders en leerlingen,

Ik loop al een tijdje rond op school, maar ik wil mezelf graag nog even voorstellen. Mijn naam is Kelly van Kempen en ik ben kinderboekenschrijver. Je zou mij kunnen kennen van De Vriezels, De Sterrensteen-mysteries of verschillende verhalenbundels. Mijn nieuwste boek, De Vriezels, doet dit jaar mee aan de kinderjury. Daar kunnen de kinderen op stemmen via: www.kinderjury.nl !

Inmiddels ben ik al twee maanden de Schoolschrijver van 't Koggeschip. Met de groepen 6 schrijven we spannende, mooie en griezelige verhalen. En wat doen ze dat goed! Het is ontzettend leuk om te zien hoe de leerlingen hun fantasie gebruiken en zelf kiezen welke avonturen ze willen beleven. Want dat is natuurlijk het allerleukst aan schrijven: jij bepaalt wat je meemaakt!

Stichting de Schoolschrijver zet zich in om ieder kind taalsterk te maken. Door kinderboekenschrijvers te koppelen aan scholen zorgen ze voor meer lees- en schrijfplezier in de klas.

Ik ben ontzettend blij dat ik dit jaar aan 't Koggeschip gekoppeld ben. De leerlingen zijn enthousiast en werken hard. Ik geniet met volle teugen. In mei zullen we een mooie afsluiting organiseren waarbij de kinderen hun verhalen kunnen presenteren. Ouders zijn van harte welkom! Ik hoop u daar te ontmoeten.  

Tenslotte: klik hier voor een video van de schoolschrijver!

Warme groet,

Kelly